|      |      |      |      |      |      |      |   
WAT TE BEZOEKEN OP HET EILAND KRK?
GEMEENTE KRK

Vierkant Kamplin

  Op Kamplin er sprake is van een Frankopan citadel, once upon a time een belangrijke verrijking voor de verdediging van de stad. Vandaag heeft uitgewisseld haar verweerschrift functie voor culturele inhoud. Op de oude Romeinse muren een groot deel van het fort van de Krk prinsen werd gebouwd in de tweede helft van de 12e eeuw, terwijl de vierkante toren het dichtst bij de kathedraal in gebruik was van de 1191 als Frankopan courtrom. Op het plein zelf, of insise de citadel, concerten van klassieke muziek plaatsvinden, evenals theatervoorstellingen en een jazzfestival.

Krk kathedraal

Een vroeg-christelijke basiliek is gebouwd in de 5e eeuw op de site van een oude Romeinse spa. In de loop van de komende jaren verschillende stijlen werden afgebeeld in de Catedral-Romaans, gotiek, renaissance, barok, tot aan vandaag. Tijdens de renovatie van de kerk in de linker laterale kapel, een mozaïek van het kuuroord bleek omgezet in een doopvont. Volwassen personen gebruikt te worden ondergedompeld in het op de doop.
Er is ook een unieke interessante kapitaal op de eerste kolom gedomineerd door de vroeg-christelijke symbolen - vogels eatinf vis.
Het begin van de Romaanse kerk van St. Quirineus, de beschermer van de stad, leunt op de kathedraal. Deze ongewone kerk is uniek vanwege zijn twee niveaus (de begane grond en de eerste verdieping). Op het moment van de Frankopans, veroordeelden uit het nabijgelegen rechtszaal gebruikt te wonen massa. Hier is ook een museum van sacrale kunst de moeite waard.

Stanić Galerij

Een deel van de multi-gelaagde geschiedenis van Krk is gelegen in het kader van de Stanić Galerij op de Grote Plaza. Twee verdiepingen onder het huidige niveau van leven is het begin van het verhaal van de ontwikkeling en uitbreiding van de oude stad. De oudste gegraven uit muren zijn uit de vroege Romeinse periode. De zee is doorgedrongen tussen die muren en die uitgebreid in de Romeinse tijd. Een mooi offerdier altaar van de tempel van Venus, met niet zo'n mooi gebruik, is een trace van de oudste tempel die op de Adriatische Zee.

Romeins mozaïek

De overblijfselen van Romeinse spa bevinden zich in Ribarska ulica (straat), die links de kleine stadspoort en Vela Placa plein. Het mozaïek is goed bewaard gebleven en toont een mythologische maritieme scene. In het centrum is Triton, met dolfijnen en andere zeedieren dansen om hem heen. Het dateert uit de 1ste eeuw.

OMISALJ

Kerk gewijd aan de Hemelvaart van Maria

In de kerk gewijd aan de Hemelvaart van Maria, een drie-schip romaanse basiliek gelegen in het centrum van de plaats, het eerst vermeld in 1213, is het interessant om te zien een drieluik over de oude altaar door de kapitein Jacobbo del Fiore van 15 eeuw en het altaar doek uit dezelfde periode. Binnenin de kerk twintig fragmenten van pre-romaanse dooreenvlechten lint-patronen uit het einde van de 9de en het begin van de 10e eeuw kan worden gezien.

Park Dubec

Op het noordelijk deel van de gemeente Omisalj, genaamd Dubec, is er een belvedère van waaruit er een prachtig uitzicht over de baai van Kvarner en Rijeka. Het park van Dubec spreads uit de muren van Omisalj helemaal tot aan de zee, over het gebied van ongeveer 18 000 m2, met ontwikkelde paden die zich over een afstand van 995 meter.
 
Oude christelijke basiliek

In de baai van Sepen dicht bij Omisalj er sprake is van een vroeg-christelijke basiliek uit de 5e eeuw, volgens sommige bronnen, de grootste op de Mediterran. Het is een waardevol cultureel monument.
 
Fulfinium

Ptolomeus, een Griekse schrijver, noemde de stad Fulfinium die zijn ontwikkeld in het begin van de 1ste eeuw, maar elk spoor van het verloren is gegaan. Veel raden zijn gemaakt voor een lange tijd over de vraag waar deze stad en deskundigen kunnen worden gebruikt om het bestand op verschillende posities op het eiland Krk. Fulfinium (of zijn nog steeds) is nog steeds in de baai van Sepen, op het gebied van Mirina onder de aarde, maar ook een paar meter onder de zee. De stad van het Romeinse veteranen over alle voordelen van de oude beschaving, zoals het centrale plein met de tempel, woonhuizen gebouwd in een rij, de watervoorziening systeem, thermale baden, winkels ... De overblijfselen van Fulfinium zijn nauwelijks zichtbaar vandaag omdat ze onder de aarde en deels onder de zee.
 
 
PORAT (MALINSKA)

Museum met een collectie sacrale

Hier is de Frankopan kerk Sv. Marija Magdalena, die naast het klooster van Glagolitic Tertiaries werd gebouwd. Nowdays Het herbergt een museum met een collectie sacrale en met diverse gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven van deze regio.

GLAVOTOK (MALINSKA)

Sv. Krševan

Het begin van de Romaanse kerk van St. Krševan boven de inham van Čavlena en vandaag is het off the beaten tracks. Eilandbewoners zeggen dat dit een zeilers en vissers votief kerk. De weg naar de kleine kerk van Sv. Krševan kan worden gevonden uit Glavotok, waar monniken hebben het pad, of uit het dorp Milohnići uit die er werkelijk wegwijzers.

KORNIĆ

 St. Dunat (Donat)

Op de weg van Krk naar Punat, op de bodem van Punat baai, staat St. Dunat kapel. Het werd gebouwd op een bepaald punt in de XII eeuw. De kapel is zeer aanzienlijk en is een van de bekendste heilige monument op de Kroatische kust, samen met de churxhes in Zadar en Nin.

KOŠLJUN

Het kleine eiland Košljun is een unieke culturele en historische site, die moet er zeker van te bezoeken tijdens een verblijf op het eiland Krk. Het is te vinden in Puntarska Draga, ongeveer 800 m van Punat. Het kan worden bereikt, voor een redelijke prijs, met de taxi boot van Punat. Er is een Franciscaner klooster op Košljun waar de monniken hebben verborgen waardevolle objecten verzameld over vele eeuwen en bleef ze tot de huidige dag.

Musem met een etnologische collectie

Aan de linkerkant is er een museum met een etnologische collectie waaronder vele objecten die worden gebruikt door de boeren en vissers van Krk, vanaf het einde van de 19de en het begin van de 20e eeuw, en volksmuziek kostuums uit het gebied van het hele eiland Krk.

 
JURANDVOR (BAŠKA)

In het dorp Jurandvor werd ontdekt een belangrijk monument van Kroatische geletterdheid. De stenen tablet 199 cm lang en 99 cm hoog, met een Glagolitic tekst van 13 regels, werd ontdekt door de priester van Jurandvor Petar Dorčić in 1851 op grond van de voormalige benedictijnenabdij St. Lucy. Het lag in de kapel als een grafsteen en de gelovigen liep over het veroorzaken van aanzienlijke schade. Dit is een van de oudste stukken in het Kroatisch (oud Kroatische taal), die dit kleine dorp Krk beroemde, om er een icoon van de Kroatische cultuur en dliteracy.

BAŠKA

Baška Folk Museum

Baška folk museum, dat gevestigd is in de parochiekerk van de Heilige Drievuldigheid, vertoont de artistieke en etnografische schatten van dit gebied, die ijverig volk van Baška hebben verzameld en opgeslagen in verval. Het museum is geopend in 1970 en toont originele Baška folk kostuums, potten en vele andere exposities die vroeger in het dagelijks gebruik.

Vela en Mala Luka

Voor de reis naar Vela en Mala luka die je nodig hebt om eten en drinken, als over een afstand van 6 km de weg klimt tot 300 meter en gaat dan naar de zee en daarna weer op 112 m, en je hebt te behouden enkele sterkte voor de terugreis. Als je niet gek van dit soort expeditie, is er een eenvoudiger, maar minder aantrekkelijke manier (zonder de prachtig uitzicht). Vanaf de haven in Baška er taxi boten, die zich in de ochtend uit Baška naar Vela Luka en brengt u terug in de middag.
 

VRBNIK

Parochiekerk van St. Mary

Op een verhoogde ruimte in het centrum staat de parochiekerk van St. Mary, die werd genoemd in zo vroeg als 1325, en heeft waardevolle Glagolitic handschriften. De klokkentoren van de kerk werd gebouwd in 1527 en geeft de gemeente haar karakteristieke uitstraling. Bij de klokkentoren is de steen met een fototentoonstelling van de broederschappen van St. John the Baptist - Kapari.

De Vitezić familie bibliotheek

We moeten zwijgen van de bibliotheek behoort tot de familie Vitezić op 4 Placa vrbničkog statuta (Vrbnik statuten plein), dat werd gekocht door de bisschop van Krk Ivan Vitezić en zijn broer Dr Dinko Vitezić, de mensen van de vertegenwoordiger, en links naar de gemeente van Vrbnik. De bibliotheek bezit meer dan 10 000 titels, waarvan de meest waardevolle is een van de twee exemplaren van de World Atlas van Johann David Kochler.

De smalste straat

De plaats van veel steden is gewaarborgd door hun smalle straten. Ze zijn gebouwd om te voldoen aan de behoeften van een andere leeftijd, en ze zijn ontoegankelijk voor auto's. Sommige straten zijn zelfs onbegaanbaar voor er een straat niet eens alle mensen kunnen erdoor te krijgen. Van de straat naar het recht van de markt, de lokale mensen beweren vindt u de smalste straat in de wereld! Grškovićev prolaz (Gršković Passage) gaat nog een andere passage van huis nummer 14, die bekend staat als "klančić" (de kleine pass).
 

DOBRINJ

Musea

De etnografische (folk) museum, op de weg naar het marktplein, heeft een rijk, zorgvuldig verzameld en bewaard verzameling schatten van eiland Handvaardigheid, landbouw-en visserij-tools, gereedschap, uit het vroegere leven van dit gebied en het hele eiland.
Het museum van sacrale voorwerpen boven Dobrinj markt naast de kerk van St. Anthony (Sv. Anton) in het gebouw van de pastorie en de hal die deel uitmaakt van het voormalige klooster. Het werd geopend in 1981 en in zijn tentoongesteld objecten bewaard in kerken, kapellen en sacristies. De collectie is onderverdeeld in zilver, houten objecten, doek en boeken.

GABONJIN (DOBRINJ)

Niet ver van Dobrinj, is het dorp van Gabonjin. Een interessante educatieve wandeling die ongeveer 200 meter langs het pad de heuvel op richting de kerk van St. Peter (Sveti Petar), afgezien van prettige oefening, kan je ook helpen leren Glagolitics.

RUDINE (SILO)

Zoiets zouden we zeker aanbevelen is dat op uw manier rondom Krk die u bezoekt de Biserujka grot. Dit is de enige grot (vijftig) op het eiland die is opgericht voor het ontvangen van bezoekers. De lengte van deze grot, die wel klein is rijk aan stalactieten en stalagmieten, is 110 m. Het laagste gedeelte van de grot is 53 m boven de zeespiegel. De grot is open voor bezoekers van april tot november.
 
 
Tekst uit...
 
meer deals
  

Turistička agencija KRK GABER ; Stjepana Radića 30 ; 51500 KRK ; Hrvatska ; info@krk-info.com ; 00385 51 221 676
SiteMap     Web created by MONKEY © 2008. All rights reserved.     SiteMap Generator
 
Prijzen in EUR (Euro), te betalen in kN (Kuna) bij een aankoopprijs van HNB (Kroatische Nationale Bank).
appartementen Krk eiland Krk •vakantie eiland Krk • kamers Krk • Krk accommodaties • vakantiehuisjes eiland Krk •vakantie Baška •appartementen Baška eiland Krk • lastminute KRK • een reisbureau Krk • Krk brug • Luchthaven Rijeka • particuliere accommodaties Baska • Krk appartementen •Malinska •vakatie Malinska •appartementen Vrbnik •Tourist Board of Krk • excursies eiland Krk