|      |      |      |      |      |      |      |   
CE SĂ VIZITA PE INSULA KRK?

ORASUL KRK

P-ta Kamplin

Frankopan cetate, O dată la un interval de timp un important de fortificaţii de apărare a orasului. Astăzi este un schimb de-a funcţiei sale de apărare pentru conţinutul cultural. Pe ziduri mai vechi Roman o parte majoră a fort din-lea-lea, în timp ce cel mai aproape de turn patrat, catedrala a fost în uz din 1191, astfel cumFrankopan courtrom. Pe de plaza sine, sau insise cetatea, concerte de muzică clasică avea loc, precum si spectacole de teatru şi un

Krk catedrala

Un crestin timpuriu bazilica a fost construita in 5-lea-lea de pe site-ul debotez font.
Există, de asemenea, un mod unic interesantde capitalpe prima coloana dominat de timpuriu Creştin simboluri - păsări eatinf peşte.
Primele romanicbisericaalSt Quirineus, De protector al oraşului, leans pe catedrală. Acest lucru neobişnuit biserica este unic, pentru că de la două nivele (parter si etaj). La momentul de Frankopans, convicts din apropiere sală utilizate pentru a asista la masa.

Stanić Galerie

O parte din mai multe straturi de istorie Krk se află sub Stanić Galerie de peGrandiosPlaza. Doua etaje mai jos de nivelul actual de zile de viaţă este de a începe de la un text de dezvoltare şi extindere a orasului vechi. Cele mai vechi pirogă peretii sunt afară de la începutul lui Roman perioadă. Mare a pătruns între aceste ziduri şi cele extins în vremea romanilor. Un frumos sacrificiuAltarul de latemplualVenus, Nu cu o astfel de utilizare frumos, este o urmă de cele mai vechi astfel de templu peAdriatica.

Mozaic roman

Derămâne de Roman spasunt situate în Ribarska ulica (stradă), care se leagă de mici poarta de intrare a orasului şi Vela Placa pătrat. Demozaiceste bine conservat şi afişează un mitologice maritim scena. În centru se Triton, cu delfini şi alte creaturi de mare de dans în jurul lui. Aceasta datează de la 1stLea.
 

ORASUL OMIŠALJ

Biserica dedicată de Adormirea Maicii Domnului Mary

În biserica dedicata la Adormirea Maicii Domnului Mary, o perioadă de trei naos romanic bazilica situat în centrul de la locul mentionata pentru prima data in 1213, este interesant de a vedea un triptic pe vechiul altar de căpitan Jacobbo del Fiore de la 15-leasecol şi altarul pânză de la aceeaşi perioadă de timp. În interiorul bisericii douăzeci fragmente de pre-romanic interlacing panglică-a modelelor de la sfârşitul 9-leaşi a început din 10-lealea poate fi vazut.

Parcul Dubec

Pe partea de nord a oraşului Omišalj, numit Dubec, există o belvedere de la care nu există o minunata priveliste asupra aBayalKvarnerşiRijeka. DeparcalDubecse extinde de la zidurile Omišalj tot drumul până la mare, de-a lungul zonei de aproximativ 18 000 m2, cu dezvoltatcăi de extindere pe o distanţă de 995 de metri.

Old Christian bazilica

ÎnBayalSepenaproape de Omišalj există un timpuriu Creştin bazilica de la 5-lea-lea, potrivit unor surse, decea mai mare o pe Mediterran. Este un valoros monument cultural.

Fulfinium

Ptolomeus, Un scriitor grec, a menţionat Fulfinium oras care sa dezvoltat la început, de la 1st-lea, dar de fiecare urmă de acesta a fost pierdut. Guesses Multe s-au făcut de mult timp despre acest oraş în cazul în care ar putea fi folosit şi de experţi pentru a localiza-o în mai multe poziţii diferite pe insula Krk. Fulfinium (sau a rămâne) este încă de aziîn Golful Sepen, In zona de Mirina sub pământ, dar şi câţiva metri în mare. Orasul Roman veterani avut de toate beneficiile de veche civilizatie, cum ar fi principalele pătraţi cu templu, blocuri locative construite într-un rând, de sistemul de alimentare cu apa, termice spas, magazine de ... rămâne de Fulfinium sunt vizibile abia azi, pentru că ei sunt sub pământ şi, în parte, în mare.

 
PORAT (MALINSKA)

Muzeul cu o colecţie sacrale

Aici este FrankopanbisericaalSv. Marija Magdalena, Alaturi de care a manastirii a glagolitic Tertiaries a fost construit. Nowdays case este un muzeu cu osacrale colecţieşi cudiferite ustensile de laîn fiecare zi de viaţădin această regiune.

 
GLAVOTOK (MALINSKA)

Sv. Krševan

Dedevreme romanicbisericaalSt Krševaneste mai presus de golf de Čavlena şi azi, este pe urmele bătut. Insulelor spun că aceasta este o marinari 'şi pescari votiv al bisericii. Calea de la micbisericaalSv. Krševanpot fi găsite la Glavotok, de unde călugării au marcat calea, sau de lasatalMilohnićide la care nu sunt reale indicatoarelor.

 
KORNIC

St Dunat (Donat)

Pe drumul de la Krk Punat, chiar la partea de jos a Punat bay, standuri St Dunat capela. A fost construit la un moment dat, în XII-lea. Decapelăeste foarte importantă şi este una dintre cele mai cunoscute monumente sacre de pe coasta croata, împreună cu churxhes în Zadar şi Nin.

 
 KOŠLJUN

DemicinsulăalKošljuneste un unic culturale şi istorice pe care un site-ul ar trebui să fie sigur de a vizita o în timpul şederii pe insula Krk. Este pentru a fi găsit în Puntarska draga, aproximativ 800 m de la Punat. Acesta poate fi atins, pentru un cost rezonabil, cu taxiul de la Punat barca. Există o manastire franciscana pe Košljun în cazul în care călugării au ascuns valoroase elemente colectate a lungul mai multor secole şi se păstrează până când ele în prezent.

Musem cu o colecţie etnologice

Pe partea stângă, acolo este un muzeu cu oetnologice colecţieinclusiv multe elemente folosite de ţărani şi pescari de Krk, de la sfârşitul celui de-al 19-leaşi începutul celei de-a 20-leasecole, şicostume popularedin zona de întreagainsulăalKrk.
 
JURANDVOR (BAŠKA)

În satul Jurandvor a fost descoperit un importantmonumentalCroatăalfabetizare. Depiatra comprimat199 cm lungime şi 99 cm înălţime, cu o glagolitic din 13 linii de text, a fost descoperit de către preotul din Jurandvor Petar Dorčić în 1851, pe motiv de fostul BenedictinarumbisericaalSt Lucy. Aceasta a fost situata in capela ca o lespede de credincioşi şi a intrat peste ea provoacă daune semnificative. Aceasta este una dintre cele mai vechi documente în croată (vechi limba croata), Care a făcut acest mic sat Krk celebru, transformând-o într-o pictogramă de cultură şi croată dliteracy.

 
BAŠKA

Baška popular muzeu

Baška popular muzeu, care este situată de către biserică parohială din Sfânta Treime, de piese deartistice şi etnografic comoridin acest domeniu, în care oameni de diligentă Baška au colectat şi salvată de la degradare. Muzeul a fost deschis în 1970 şi arată originalul Baška costume populare, oale şi multe alte exponate care au fost o dată în fiecare zi de utilizare.

Vela Luka şi Mala

Pentru excursie la Vela Luka Mala şi aveţi nevoie depentru a ţine alimente şi băuturi, Ca pe o distanţă de 6 km de cale urcă la 300 m si apoi se duce în jos până la mare şi apoi din nou la 112 m, pe care le-aţi şi de a păstra unele puterea de călătorie dus-întors. Dacă nu sunt mândru de acest tip de expeditie, există o mai uşor, dar mai puţin atractiv (fărămagnific opinii). De la portul în Baška există taxi bărci, care rulează în dimineaţa de la Baška Vela Luka şi să-ţi aducă înapoi în după-amiază.

 
VRBNIK

Parishbisericaal Sf. Maria

Pe o suprafaţă ridicate în centru se află parohiebisericaalSf. Maria, Care a fost menţionat în la începutul anilor 1325, şi-a glagolitic manuscrise valoroase. Declopotniţăa bisericii a fost construită în 1527 şi oferă oraşul său caracteristică apariţia. Lângă clopotniţă estelapidarcu o expozitie de fotografiede infratire aSf. IoanBotezatorul - Kapari.

De familie Vitezić bibliotecă

Noi trebuie să menţioneze în biblioteca din Vitezić familie la 4 Placa vrbničkog statuta (Statutul Vrbnik Square), Care a fost cumpărat de către Episcopul Krk Ivan Vitezić şi fratele lui Dr. Dinko Vitezić, reprezentant al poporului, şi a plecat de la oraşVrbnik. Biblioteca deţinemai mult de 10 000 de titluri, Din care cel mai valoros este una din cele două copii aleWorld Atlas de Johann David Kochler.

Cele mai inguste strazi

La locul de mai multe orase este asigurată de către înguste străzi. Acestea au fost construite pentru a satisface nevoile de o altă vârstă, şi în care sunt inaccesibile pentru autoturisme. Unele străzi sunt chiar de netrecut pentru există o stradă, nu chiar toti oamenii sunt capabili să trecem peste. Printre strazile merge la dreapta de pe piaţă, locuitorii cerere, veţi găsicelei mai inguste strazidin lume! Grškovićev prolaz (Gršković Pasajul) conceals alt pasaj de casa numărul 14, cunoscut sub numele de 'klančić' (micul treci).

 
DOBRINJ

Muzee

Deetnografic (popular) muzeu, În drum spre piaţă pătraţi, are o bogata, cu sârguinţă colectate şi păstrate colecţie de comori ale insulei handcrafts, unelte agricole şi de pescuit, ustensile, din fosta viaţa din această zonă, precum şi întreaga insulă.

Demuzeu de obiecte sacraleeste mai sus Dobrinj de piaţă, alături debisericaalSf. Anton(Sv. Anton) in constructia de rectory şi în sala de apartenenţă la fosta manastire. Acesta a fost deschis în 1981 şi în cadrul acestuia sunt expuse obiecte păstrate în biserici, capele şi sacristies. Colecţia este împărţită în argint, articole din lemn, pânză şi de cărţi.
 

GABONJIN (DOBRINJ)

Nu departe de Dobrinj, estesatalGabonjin. Un interesanteducaţionale plimbarecare acoperă aproximativ 200 m de-a lungul drum pe deal spreBisericaalSt Peter(Sveti Petar), în afară de exercitare placuta, poate, de asemenea, vă ajută săînvăţa Glagolitics.

Textual de la...
 
 
 

Turistička agencija KRK GABER ; Stjepana Radića 30 ; 51500 KRK ; Hrvatska ; info@krk-info.com ; 00385 51 221 676
SiteMap     Web created by MONKEY © 2008. All rights reserved.     SiteMap Generator
 
Preţurile sunt în EUR (Euro), de plătit în KN (Kuna), la o rata de cumpărare HNB (Banca Naţională Croată).
Krk apartamente • camere Krk • Krk private de cazare • case de vacanta • LastMinute Krk • o agentie de turism Krk • podul Krk • Rijeka Aeroport • Baska private de cazare • Krk apartamente • garsoniere • apartamente Hunedoara • cazare privata Lisburn • Consiliul Naţional de Turism din Krk • excursii insula Krk