|      |      |      |      |      |      |      |   
VAD KAN MAN GÅ PÅ ISLAND KRK?
TOWN KRK

Square Kamplin

Frankopan citadell, En gang i tiden en viktig berikning för att försvara staden. I dag har utväxlat sitt försvar funktion för kulturellt innehall. Pa äldre romerska murar en stor del av fortet avthtalet, medan den kvadratiska tornet närmast katedralen var i bruk fran 1191 somFrankopan courtrom. Pa Plaza själv, eller insise citadellet, konserter med klassisk musik ske samt teaterföreställningar och en

Krk katedral

En tidig kristen basilika byggdes i 5thtalet pa platsen fördopfunt.
Det finns ocksa ett unikt intressantkapitalden första kolumnen domineras av tidiga kristna symboler - faglar eatinf fisk.
De tidiga romanskakyrkaavSt Quirineus, Beskyddaren av staden, lutar pa katedral. Detta ovanliga kyrka är unik pa grund av dess tva nivaer (bottenvaningen och första vaningen). Vid tidpunkten för Frankopans, fangar fran det närbelägna rättssalen brukade närvara massa.

Stanić Galleri

En del av det mangbottnade historia Krk ligger under Stanić Galleri paStorPlaza. Tva vaningar under dagens niva i livet är början pa en berättelse om utveckling och expansion av den antika staden. Den äldsta grävs ut väggar är fran början av romersk tid. Havet har trängt in mellan dessa väggar och de förlängs pa romartiden. En vacker offerlagarnaaltaret frantempelavVenus, Med inte sa trevliga, är ett spar av den äldsta sadana tempel paAdriatiska havet.

Roman mosaic

Denaterstar av Roman spafinns i Ribarska ulica (gata) som förbinder den lilla staden gate och Vela Placa torget. Denmosaikär väl bevarade och visar en mytologiska maritima arenan. I centrum är Triton, med delfiner och andra havslevande varelser dansar runt honom. Det är fran 1stTalet.
 

OMIŠALJ

Kyrkan ägnas at antagandet av Jungfru Maria

I kyrkan ägnas at antagandet av Jungfru Maria, en tre-nave romansk basilika belägna i centrum av den plats, första som nämns i 1213 är det intressant att se en triptyk pa gamla altaret av befälhavaren Jacobbo del Fiore fran 15thtalet och altaret trasa fran samma period. Inne i kyrkan tjugoo fragment av pre-romansk interlacing bandklippning mönster fran slutet av 9thoch början av 10thtalet kan ses.

Park Dubec

Pa den norra delen av staden Omisalj, kallad Dubec finns en belvedere som det är en underbar utsikt överBayavKvarnerochRijeka. DenparkavDubecsmörfettsprodukter fran väggarna i Omisalj hela vägen till ett hav, ett omrade pa ca 18 000 m2, med utveckladestigar som sträcker sig över ett avstand av 995 meter.

Gamla kristna basilika

IvikenavSepennära Omisalj finns en tidig kristen basilika fran 5thtalet, enligt vissa källor,största en pa Mediterran. Det är ett värdefullt kulturellt minnesmärke.

Fulfinium

Ptolomeus, En grekisk författare, nämns staden Fulfinium som utvecklades i början av 1sttalet, men alla spar av det har försvunnit. Manga gissningar har gjorts under lang tid var denna stad kan och experter som används för att söka efter den pa manga olika positioner pa ön Krk. Fulfinium (eller fortfarande) är fortfarande i dagi viken av SepenNär det gäller Mirina under jorden, men ocksa nagra meter under havet. Staden den romerska veteranerna hade alla fördelarna med antika civilisation som huvudtorget med templet, bostadshus byggt i rad vattenförsörjningssystemet, thermal spa, affärer ... Det som aterstar av Fulfinium är knappt synlig i dag eftersom de är under jorden och delvis under havet.

 
PORAT (MALINSKA)

Museum med en sakral samling

Här är FrankopankyrkaavSv. Marija MagdalenaBredvid där klostret Glagolitic Tertiaries byggdes. Nu för tiden att det finns ett museum med ensakrala insamlingoch medolika redskap franvardagi denna region.

 
GLAVOTOK (MALINSKA)

Sv. Krševan

Dentidig romanskkyrkaavSt Krševanligger ovanför den vik av Čavlena och idag är det utanför den upptrampade spar. Islanders säga att detta är en sjömän och fiskare offergava kyrkan. Vägen till den lillakyrkaavSv. Krševanfinns fran Glavotok, varifran munkar har markerat vägen, eller franbyavMilohnićidär det finns verkliga vägvisare.


KORNIC

St Dunat (Donat)

Pa väg fran Krk till Punat, längst ned i Punat bay, star St Dunat kapell. Den byggdes nagon gang i XII-talet. Denkapellär mycket betydande och är en av de mest kända heliga monument pa den kroatiska kusten, tillsammans med churxhes i Zadar och Nin.

 
 KOŠLJUN

DenlitenöavKošljunär en unik kultur-och historiska plats som man bör vara noga med att besöka under en vistelse pa Krk ön. Det finns i Puntarska Draga, ca 800 m fran Punat. Det kan nas till en rimlig kostnad, med taxibat fran Punat. Det finns en GRABRÖDRAKLOSTER pa Košljun där munkarna har dolt värdefulla ex samlas under manga arhundraden och behallit dem fram till vara dagar.

Museum med en etnografisk samling

Till vänster finns ett museum med enetnologiska samlingendäribland manga ex användas av bönder och fiskare i Krk, fran slutet av 19thoch början av 20tharhundraden, ochfolkdräkterfran omradet för helaöavKrk.
 
 

JURANDVOR (BAŠKA)

I byn Jurandvor upptäcktes en viktigmonumentavKroatiskakompetens. Densten tablett199 cm lang och 99 cm hög med ett Glagolitic texten i 13 linjer, upptäcktes av prästen i Jurandvor Petar Dorčić under 1851 pa grund av den tidigare BENEDIKTINkyrkaavSt Lucy. Det ligger i kapellet som en gravsten och troende gick över det orsakar stora skador. Detta är en av de äldsta dokumenten i den kroatiska (gamla kroatiska spraket), Som gjorde den här lilla Krk byn berömda, omvandla den till en ikon av den kroatiska kulturen och dliteracy.

 
BAŠKA

Baška folk museum

Baška folk museum, som ligger vid socken kyrka av den heliga Treenigheten, uppvisarkonstnärliga och etnografiska skatterav detta omrade, som flitig folk Baška har samlat och sparat fran förfall. Museet öppnades 1970 och visar original Baška folkdräkter, krukor och manga andra utställningar som en gang i dagligt bruk.

Vela och Mala Luka

För resa till Vela och Mala Luka du behöveratt ta mat och dryckSom över en sträcka pa 6 km stigen klättrar till 300 m och sedan gar ner till havet och sedan igen till 112 m och du har för att bevara en del styrka för hemresa. Om du inte är förtjust i den här typen av expeditionen finns en enklare, men mindre attraktivt sätt (utanmagnifik utsikt). Fran hamnen i Baška det finns taxi batar, som körs i morgon fran Baška till Vela Luka och ge dig tillbaka pa eftermiddagen.

 
VRBNIK

ParishkyrkaavSt Mary

Pa en upphöjd omrade i centrum star den sockenkyrkaavSt Mary, Som nämndes i sa tidigt som 1325, och har värdefulla Glagolitic manuskript. DenKlockstapelni kyrkan byggdes 1527 och ger staden dess karakteristiska utseende. Nära klockstapeln ärSTENmed en fotoutställning avden Broderskap avSt JohnDöparen - Kapari.

Den Vitezić familjen biblioteket

Vi borde tala om biblioteket som hör till Vitezić familj pa 4 Placa vrbničkog statuta (Vrbnik stadgan Square), Som köptes av biskop Krk Ivan Vitezić och hans bror Dr Dinko Vitezić, folkets företrädare och at stadenVrbnik. Biblioteket harmer än 10 000 titlar, Av vilka de mest värdefulla är en av tva exemplar avWorld Atlas av Johann David Kochler.

Den smalaste gata

Platsen för manga städer säkerställs genom sina smala gator. De var byggda för att möta behoven i olika alder, och de är oatkomliga för bilar. Vissa gator är ännu oframkomlig för det finns en gata som inte ens alla människor kan ta sig igenom. Bland de gator som gar till höger fran marknaden, lokalbefolkningen hävdar hittar duden smalaste gatai världen! Grškovićev prolaz (Gršković Passage) döljer sig en annan passage med husnummer 14, känd som 'klančić' (den lilla pass).

 
DOBRINJ

Museer

Denetnografiskt (folkmusik) museum, Pa väg till torget, har ett rikt, omsorgsfullt samlas in och bevaras för insamling av skatter av ön hantverk, jordbruk och fiske verktyg, redskap, fran tidigare liv i detta omrade och hela ön.

DenMuseet för sakrala objektär framför Dobrinj marknaden bredvidkyrkaavSt Anthony(Sv. Anton) i byggnaden av prästgard och hallen hör till den tidigare kloster. Det invigdes ar 1981 och det är uppsatta poster halls i kyrkor, kapell och sacristies. Samlingen är indelad i silver, trä, tyg och böcker.

 

GABONJIN (DOBRINJ)

Inte langt fran Dobrinj, ärbyavGabonjin. En intressantpedagogiska promenadomfattar ca 200 m längs vägen uppför backen motKyrkanavSt Peter(Sveti Petar), bortsett fran trevlig motion kan ocksa hjälpa diglära Glagolitics.

Text fran ...
 
 
fler erbjudanden

Turistička agencija KRK GABER ; Stjepana Radića 30 ; 51500 KRK ; Hrvatska ; info@krk-info.com ; 00385 51 221 676
SiteMap     Web created by MONKEY © 2008. All rights reserved.     SiteMap Generator
 
Priserna är i EUR (euro) och som betalas i kN (Kuna) vid ett köp på HNB (kroatiska nationella banken).
Krk lägenheter • rum Krk • Krk privat boende • fritidshus • Lastminute Krk • en resebyrå Krk • Krk bron • flygplats Rijeka • privat boende Baska • Krk lägenheter • Drogheda lägenheter • privat boende Lisburn • National Tourist Board of Krk • utflykter ön Krk